Wat te doen tegen mollen?

Een veelvoorkomend probleem voor boeren, huishoudens met grote tuinen of bijvoorbeeld campings zijn mollen. Deze mollen zorgen voor grote zandbulten die u waarschijnlijk liever niet in uw tuin ziet. In deze blog lees je wat je het beste kan doen tegen mollen in uw tuin.

Een mol bestrijden, verjagen of vangen?

Als u last heeft van mollen zijn er samengevat de volgende drie mogelijkheden:

  1. Een mol bestrijden met gif

Het bestrijden van mollen met behulp van gif mag alleen worden gedaan door professionele ongediertebestrijders. Bij onjuist gebruik van giftige stoffen is de kans groot dat uw gazon en het milieu worden aangetast. Daarnaast is alleen het gif dat door professionals wordt gebruikt effectief. Het gif dat voor particulieren te koop is, zal de mol alleen licht schaden en uw probleem zal niet verdwijnen.

  1. Een mol verjagen

Een mol verjagen kan bijvoorbeeld door middel van trillingen, geluid of geur. Op internet zijn er veel producten te koop die ervoor gemaakt zijn om mollen te verjagen. Het verjagen van mollen op deze manier is vaak niet doeltreffend. Ik hoor zelfs van veel klanten dat ze eerst hebben geprobeerd om de mollen te verjagen met behulp van dergelijke apparaten maar dat dit niet heeft gewerkt.

  1. Een mol vangen

Waar de mol in 2005 nog een beschermde diersoort was, is dat tegenwoordig volgens de Flora- en faunawet niet meer zo. Vroeger werden deze dieren gezien als nuttige insecteneter, nu is de mol een dier dat meer leed dan lief veroorzaakt. Het is dus niet strafbaar om de mol te vangen. Een mol vangen kan met behulp van speciale mollenklemmen.

Tip: Mollen uit uw tuin laten verwijderen

Mollen zijn geen domme dieren die zich niet zomaar laten vangen. De mol gebruikt slimme trucjes om gevaar van buitenaf te ontlopen. Als u zonder ervaring een mollenklem in de molshoop in uw tuin neerzet, is de kans groot dat de mol hier niet intrapt. Door jarenlange ervaring kan ik goed inschatten waar de klem het beste geplaatst kan worden. Wilt u uw tuin binnen één week molvrij hebben? Neem dan contact op met mij via 06 – 21 69 31 74 of laat uw gegevens achter in dit contactformulier